veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen die voldoen aan de oude norm EN ISO 20345 : 2012 kunnen nog maximaal 5 jaar tot 2027 worden gebruikt. Van een veiligheidsschoen die eind 2022 met de oude norm is aangeschaft vervalt de veiligheisnorm dus eind 2027.
De Europese norm EN ISO 20345:2022 is voortaan de enige geldende norm voor veiligheidschoenen.

De nieuwe nornen ziijn:

EN ISO 20345:2022

 

Eindelijk werkschoenen die op een veilige maniet rekening houdt met de natuurlijke bewegingen van de voeten.

Baak Go&Relax

 

Baak Go and Relax, de revolutie in veiligheidsschoen.

Het Baak innovatieve systeem is in de eerste plaats ontwikkeld voor mensen die vele uren per dag veiligheidsschoenen dragen.
Voor deze groep is vooral de natuurlijke en functionele voetbelasting belangrijk: een wandeling zonder vermoeidheid gedurende de hele werkdag.

Bij gewone veiligheidsschoenen worden de voeten bij elke stap op een onnatuurlijke manier gebogen, dankzij rechte teenbeschermingskappen.
Bovendien beperken stijve buitenzolen de beweging van de fundamentele teengewrichten.
De twee kleine buitenste tenen zijn niet geïntegreerd in de afrolbeweging.
Een onjuiste belasting van de voetspieren, pezen en banden is mogelijk – en ernstige gevolgen voor de voetdynamiek en de lichaamstoestand.
Een natuurlijke en functionele beweging van de voet in de schoen draagt ​​bij aan het behoud van de gezondheid van de voet, de spieren en de gewrichten.
Dat verlicht de druk op het hele bewegingsapparaat!

Blijf altijd fit
Het gepatenteerde Baak Go and Relax systeem verdeelt de belasting optimaal over alle betrokken spieren en gewrichten – bij elke stap.
De voeten, spieren en gewrichten blijven fit. Dat verlicht de druk op het gehele bewegingsapparaat.
Ongelijke lastverdelingen worden met succes voorkomen. Lopen is echt comfortabel.
Een schoen moet de voet altijd laten doen wat hij op natuurlijke wijze wil doen. Daarom ook voor mensen die veiligheidsschoenen dragen
Vele uren per dag is een natuurlijke en functionele voetbelastingverdeling van bijzonder belang.
Veiligheidsschoenen met het gepatenteerde Baak® Go&Relax systeem zijn een aan te bevelen aanvulling op het bedrijfsgezondheidsmanagement.

Baak® Go and Relax kan:
· het risico op knieartrose verminderen
· Verbeter de positie van de romp
· invloed op de rugspieren en draagt ​​mogelijk bij aan pijnvermindering

Verkeerd belasting van de voeten  en hun gevolgen:
Door de onnatuurlijke vorm van conventionele teenkappen worden de voeten bij elke stap onnatuurlijk gebogen in het gebied van de metatarsofalangeale gewrichten.
Veel buitenzolen zijn ook zo stijf als gips. Dit beperkt de beweging van de metatarsofalangeale gewrichten van de tenen.
De spanning tijdens het lopen is niet optimaal verdeeld. De Voetspieren, pezen en banden worden verkeerd belast, of soms zelfs buiten bedrijf gesteld.
De spieren in de voet verzwakken als ze niet worden gebruikt. Dit heeft op zijn beurt negatieve gevolgen voor de dynamiek van de voet en voor de statica van het hele lichaam.

Alles wat tegen de natuur ingaat, houdt op de lange termijn geen stand.
Charles Darwin

Veiligheidsschoenen dienen een zeer belangrijk doel. Ze zijn bedoeld om mensen te beschermen tegen verwondingen, struikel- en uitglijongevallen.
Maar hoe zit het met de gezondheid op de lange termijn?
Hoewel conventionele veiligheidsschoenen beschermen tegen gevaren op de korte termijn, dwingen ze de voeten tot onnatuurlijke bewegingen omdat er geen rekening wordt gehouden met biomechanische processen.
Dit heeft op lange termijn negatieve gevolgen voor het gehele bewegingsapparaat.

Wat maakt Baak anders?
Veiligheidsschoenen met het Baak Go and Relax systeem houden rekening met de aard van de voet, vooral met de natuurlijke beweging ervan.
Dit heeft een positief effect op het bewegingsapparaat. Lopen is knie- en rugvriendelijk.
Het gepatenteerde systeem, bekroond met de Ergonomieprijs en de Plus X Award voor hoge kwaliteit, functionaliteit en ergonomie, is baanbrekend in de toekomstige zorgmarkt.

Zie je, kwaliteit van leven begint al bij het kiezen van de juiste veiligheidsschoen.

Baak Voetvriendelijke werkschoenen helpen je bij een een gezonde afwikkeling van je voeten

Werkschoen die rekening houdt met de natuurlijke beweging van de voeten