Bedrijfskleding en werkkleding met uitstraling, bedrijfskleding en werkkleding die bescherming biedt tijdens het werk, werkschoenen en veiligheidsschoenen met veel comfort en veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen die er toe doen. Dat is wat we met veel passie en vakmanschap verkopen. Wanneer elke werkman of werkvrouw veilig, representatief gekleed in de juiste beschermende bedrijfskleding en werkkleding en daarbij de juiste persoonlijke veiligheidsmiddelen draagt en daardoor met plezier werkt, hebben we ons doel bereikt.

Wij halen onze voldoening uit het feit dat de werkgever blij en tevreden is over de manier waarop zijn bedrijf herkenbaar en professioneel bij zijn klanten over het voetlicht komt. Omdat we weten dat goede bedrijfsprofilering een kwaliteitsstempel is dat veel zegt over een bedrijf en dat een dergelijke profilering zich op termijn zal terugbetalen.

Kwalitatieve bedrijfskleding bestellen? (water- en winddicht)

Slitex Bedrijfskleding & Veiligheid verkopen bij voorkeur bedrijfskleding en werkkleding die zijn vervaardigd met geavanceerde materialen. De nieuwste technologiën die het draagcomfort, veiligheid en duurzaamheid van de bedrijfskleding en werkkleding verbeteren. We werken daarom nauw samen met  A-merken in bedrijfskleding en werkkleding die deze uitgangspunten hanteren. Fabrikanten die iedere dag proberen grenzen te verleggen om het concept van moderne bedrijfskleding opnieuw te definiëren. Niet alleen maar om de meest geavanceerde werkkleding ontwerpen, maar om te weten waar u als klant en gebruiker iedere dag op uw werk mee te maken heeft. Enkele voorbeelden van geavanceerde materialen:

GORE-TEX® werkkleding

 

Gore tex is ademend en toch waterdicht, waardoor men regenwater buiten kan houden zonder dat kleding gaat broeien. Daarom is het ideaal voor de productie van warme, waterdichte en ademende kleding, zoals werkkleding en bedrijfskleding.    Schema van de werking van Gore-Tex

GORE-TEX®-werkkleding is uiterst duurzaam, waterdicht om u droog te houden, winddicht om u warm te houden en ademend om u de hele dag door comfortabel te houden. Het GORE-TEX®-membraan bestaat uit meer dan 1,4 miljoen poriën per vierkante centimeter. De poriën zijn 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel, maar 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Dit voorkomt dat er water binnendringt en tevens helpt het bij het natuurlijke afkoelingsproces van uw lichaam doordat er transpiratievocht kan ontsnappen. Speciale GORE-SEAM®-tape zorgt ervoor dat alle naden 100% waterdicht zijn. Ga naar bedrijfskleding vervaardigd van GORE-TEX®

Winddichte werkkleding (windstopper®)

 

Windstopper is niet waterdicht maar wel ademend en daarom ideaal voor de productie van thermisch ondergoed en het winddicht maken van fleecekleding.   Schema van de werking van windstopper

WINDSTOPPER®-materialen combineren een volledige winddichtheid met een maximaal ademend vermogen om u warm en comfortabel te houden: 
• De winddichtheid beschermt uw lichaamswarmte tegen de ijzige invloeden van weer en wind 
• Maximaal ademend vermogen voorkomt oververhitting en ophoping van transpiratie doordat transpiratievocht eenvoudig kan ontsnappen.
Een duurzame waterafstotende afwerking zorgt voor extra bescherming tegen de elementen. Ga naar bedrijfskleding met windstopper eigenschappen

A.I.S. ACTIVE INSULATION SYSTEM™
MEMBRANE 3000

 

AIS is een lichtgewicht, zachte micro-fleece stof. Dit is een ideale middelste laag voor activiteiten buitenshuis vanwege de goede isolerende en vochtafvoerende eigenschappen. AIS

Een lichtgewicht, zachte micro-fleece stof. Dit is een ideale middelste laag voor activiteiten buitenshuis vanwege de goede isolerende en vochtafvoerende eigenschappen.
Zo blijft u warm, droog en comfortabel. Beschikbaar in twee versies: met en zonder winddicht membraan.

A.V.S. ACTIVE VAPORIZE SYSTEM™


AVS is een High-tech, lichtgewicht stof. Deze kleding heeft uitstekende ademende eigenschappen, zodat u zich ook bij zwaar werk droog en comfortabel blijft voelen. AVS Logo

High-tech, lichtgewicht stof. Deze kleding heeft uitstekende ademende eigenschappen, zodat u zich ook bij zwaar werk droog en comfortabel blijft voelen.

A.P.S. ACTIVE PROTECTION SYSTEM™


APS: Houdt u droog en comfortabel bij zware omstandigheden. De 3-laags constructie is ontwikkeld om wind, water en vuil buiten te houden en toch optimaal ademend te zijn. APS Logo

Houdt u droog en comfortabel bij zware omstandigheden. De 3-laags constructie is ontwikkeld om wind, water en vuil buiten te houden en toch optimaal ademend te zijn.

CORDURA®

 Cordura® van Dupont is een hightechstof, gemaakt van polyamidevezel met een luchtige structuur, die voldoet aan de strengste normen op het gebied van sterkte en duurzaamheid, maar toch licht en stijlvol blijft.

Eigenschappen:
Cordura® van Dupont is een hightechstof, gemaakt van polyamidevezel met een luchtige structuur, die voldoet aan de strengste normen op het gebied van sterkte en duurzaamheid, maar toch licht en stijlvol blijft.
Omdat het een extreem stevig en slijtvast materiaal is, wordt het gebruikt voor de versterking van slijtgevoelige delen van werkkleding, zoals zakken, knieën en mouwen.
Bovendien is het water- en vuilafstotend, eenvoudig te verzorgen en vormvast. Dit materiaal is niet geschikt voor lassen of slijpen. Kortom ideaal materiaal voor bedrijfskleding.

COOLMAX®

Coolmax®-stoffen zijn ontworpen om vocht van het lichaam weg te voeren en om de droogtijd van de stof te verbeteren, zodat u zich langer koel en droog voelt.

Coolmax®-stoffen zijn ontworpen om vocht van het lichaam weg te voeren en om de droogtijd van de stof te verbeteren, zodat u zich langer koel en droog voelt.
Via kanalen in de vezelstructuur van de stof is Coolmax® in staat transpiratie te verplaatsten, weg van het lichaam naar de buitenkant van de stof, waar het snel kan verdampen.  
De prestaties van Coolmax® zijn inherent aan de vezelstructuur zelf. Deze vezelstructuur zorgt voor consistente prestaties, was na was.
Door de zachte, lichtgewicht en ademende stof voelen uw kleren altijd natuurlijk aan.
De extra prestaties van de stof houden uw kleren comfortabel en voorzien uw dagelijkse bedrijfskleding te allen tijde van koel comfort.

SUPERFABRIC® BRAND MATERIAL 

SuperFabric :Deze nieuwe beschermende stoffen zijn ontwikkeld voor optimale weerstand tegen snijden, prikken en schuren terwijl ze toch zeer flexibel blijven. Optionele eigenschappen zoals vlamwerendheid, speciale grip en dergelijke zorgen voor een complete, op maat gemaakte oplossing. 

SuperFabric® brand material is een geavanceerd in meerdere stappen ontworpen proces dat gewone stoffen verandert in een reeks unieke, beschermende oplossingen, die algemeen bekend staan als SuperFabric®-materialen. Deze nieuwe beschermende stoffen zijn ontwikkeld voor optimale weerstand tegen snijden, prikken en schuren terwijl ze toch zeer flexibel blijven. Optionele eigenschappen zoals vlamwerendheid, speciale grip en dergelijke zorgen voor een complete, op maat gemaakte oplossing.

UV-BESCHERMING


UV-PROTECTIE Teveel direct zonlicht kan de huid beschadigen. UV-beschermende kleding van Snickers is voorzien van een UPF (Ultraviolet Protection Factor) van 40+ of 50+. 

Teveel direct zonlicht kan de huid beschadigen. UV-beschermende bedrijfskleding van Snickers is voorzien van een UPF (Ultraviolet Protection Factor) van 40+ of 50+.
We hebben onze kleding getest in overeenstemming met de internationale normen EN 13758 en AS/NZS 4399:1996.

 VERTROUWEN IN TEXTIEL


Het Oeko-Tex® label geeft de extra voordelen aan van geteste veiligheid voor huidvriendelijke kleding en ander textiel. 

De International Oeko-Tex® Association is een onafhankelijk testinstituut dat textiel test op schadelijke stoffen volgens Oeko-Tex® Standard 100 voor textielproducten van alle types die geen enkel risico vormen voor de gezondheid. Het Oeko-Tex®label geeft de extra voordelen aan van geteste veiligheid voor huidvriendelijke bedrijfskleding en ander textiel.