ESD kleding en ESD werkschoenen

ESD kleding en ESD werkschoenen

ESD kleding bestellen? Een elektrostatische ontlading (met name in de elektronica vaak met het Engelse ESD, electrostatic discharge, aangeduid) is een ladingsvereffening tussen twee verschillend elektrisch geladen (geïsoleerde) lichamen. Er loopt een kortdurende elektrische stroom doordat er een elektrisch contact ontstaat tussen beide voorwerpen of doordat er bij voldoende potentiaalverschil tussen beide door het, in principe niet geleidend medium tussen de lichamen, het diëlektricum, een doorslag kan ontstaan. Hierdoor kan schade ontstaan aan ESD gevoelige elektronische componenten.

De meeste elektrostatische ontladingen zijn ongevaarlijk omdat de spanningen laag zijn en de ladingen klein. Ontladingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door wrijving tussen verschillende soorten kunststoffen. Vaak kan op- en ontlading niet worden opgemerkt. Onder optimale omstandigheden, zoals in een droge lucht, kunnen met name de ontladingen waargenomen worden.

Veel mensen kennen de verschijnselen bij het uittrekken van een trui in het donker, waarbij de statische lading, die wordt opgewekt door de wrijving tussen de trui en het hoofdhaar of andere kleding, weer wordt vereffend tussen delen van de trui onderling. Hierbij ontstaan kleine, knetterende vonkjes, die in het donker goed zichtbaar zijn. Het kammen van droog haar met een kunststoffen kam kan ook met dit soort verschijnselen gepaard gaan.

ESD werkkleding bestellen?

Om te voorkomen dat mensen zich in ESD beveiligde zones door wrijving gaan opladen en daardoor schade aan elektronische componenten kunnen veroorzaken, moet er ESD bovenkleding worden gedragen. Deze ESD kleding is voorzien van een raster van, speciaal hiervoor ontwikkelde, geleidende vezels die ervoor zorgt dat de statische ladingen via de kleding en ESD schoenen afvloeien.

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren