EEN ECHTE LEVENSREDDER.

Wij nemen persoonlijke bescherming altijd serieus. Daarom hebben onze Signaaljacks, Signaalparka's, Signaal T-shirts, Signaal Poloshirts, Signaal Truien en Verkeersvesten reflecterende strepen rondom, ook over en om de schouders, zodat u vanuit alle richtingen zichtbaar bent (ook als u bukt).

Slitex kan een zeer breed assortiment hoogwaardige signaalkleding leveren. Klik hier voor ons assortiment.

VAL OP.

Onze nieuwe moderne Hi-Vis-kleding brengt persoonlijke bescherming naar een hoger niveau. Met de bekende functionaliteit en werkcomfort en altijd goed zichtbaar met deze kleding

ZICHTBAAR COMFORT.

De binnenkant van de ongevoerde Hi-Vis-jacks en broeken is van comfortabel katoen en de buitenkant van vuilafstotend polyester. Een briljante mix voor verbeterd comfort en verminderd risico op transpiratie


DUURZAME STOFFEN VOOR KLEURVASTE BESCHERMING.

Onze High-Visibility kledingstukken zijn gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit om te zorgen voor langdurende bescherming. Dankzij een hoeveelheid duurzaam polyester in ieder kledingstuk behouden ze hun vorm en intense signaalkleur en weerstaan ze vocht, olie en vuil, wasbeurt na wasbeurt.

EN 471 HOGE ZICHTBAARHEIDSKLEDING.

Signaalkleding met hoge zichtbaarheid

Deze norm specificeert vereisten voor kleding die de aanwezigheid van de gebruiker visueel aangeven. Er zijn prestatievereisten voor zowel kleur, retroreflectie, minimumdelen en rangschikking van de materialen.

Er zijn 3 verschillende klassen en klasse 3 is de hoogste klasse.

Klasse 3:
Totale oppervlakte fluorescerende delen moeten minimaal 0,8 m2 zijn, en 0,2 m² moet reflecterend materiaal zijn.
Klasse 2: Totale oppervlakte fluorescerende delen moeten minimaal 0,5 m² zijn, en 0,13 m² moet reflecterend materiaal zijn.
Klasse 1: Totale oppervlakte fluorescerende delen moeten minimaal 0,14 m2 zijn, en 0,10 m² moet reflecterend materiaal zijn.

De X waarde en de Y waarde
De X waarde wordt bepaald door het aantal vierkante meter fluodoek en het aantal vierkante meter reflectieband dat in een model zit.
De Y waarde wordt bepaald door de kwaliteit van het reflectieband. Deze kan waarde 1 of 2 hebben. Waarde 2 reflecteert het beste.

  Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3
Fluor materiaal 0,14 0,50 0,80
Reflectiemateriaal 0,10 0,13 0,20
Gecombineerd materiaal 0,20    
Klasse 1: niet voor werken langs openbare weg
Klasse 2: wegwerkzaamheden met maximaal snelheid 50 km/uur
Klasse 3: langs wegen met hogere toegelaten snelheden


Hi-vis-profielen.

Als u uw Hi-Vis-kleding voorziet van bedrijfslogo’s, gelden er speciale vereisten. Te grote logo’s kunnen de classificatie van het kledingstuk in gevaar brengen. Voor optimale en veilige uitvoering met bedrijfslogo’s neemt u contact op met Slitex voor meer informatie. We helpen u graag met de beste oplossing om uw bedrijf op te laten vallen.

Let op: Hi-Vis-kleding is niet beschikbaar in special maten omdat deze kleding niet kan worden gecertificeerd volgens EN471. Het fluorescerende gedeelte van kleine maten is bijvoorbeeld niet groot genoeg.