Multinorm veiligheidskleding is onder andere geschikt voor lassers en personen die in een elektrische omgeving werkzaam zijn. We onderscheiden:

Multi Weld

    Vlamvertragende beschermingskleding in 100% keperbinding dat een goede oplossing is voor de (professionele) lasser.

Multi Cotton

    Antistatische, waterafstotende, vlamvertragende beschermingskleding in 100% satijnbinding met een dichte structuur en een hoog gewicht voor extra bescherming.

Multi CVC

    Antistatische, vlamvertragende beschermingskleding waarbij de stof een hoge bescherming biedt bij het doorbranden van vloeibare ijzerdeeltjes.

Multi Inherent

    Door gebruik te maken van Inherent vlamvertragende garen, zoals modacryl, blijft de stof 100% vlamvertragend en veilig.

Multi Induwash

    De stoffen zijn verkrijgbaar in Inherent en Niet Inherent vlamvertragend, welke geschikt zijn voor de industriële wasserij. Na 50 wasbeurten en drogingen wordt de vlamvertragendheid nog steeds 100% gegarandeerd,

Multi-ARC-2

    Perfecte stofsamenstelling voor extreem lassen of hoog risico voor vlambogen. Een twee-laags stof met Vlamboog klasse 2 en een laag gewicht maken dit een unieke lijn.

Multi Bodywear

    Compleet assortiment in vlamvertragende antistatische artikelen in onderkleding, shirts, verkeersvesten, fleecejassen en softshelljassen.

Multi Hydrosoft

    Ademende, vlamvertragende, wind- en waterdichte Trevira CS-FR op basis van een vlamvertragende PU coating 190 grams. In de oppervlakte van de coating is een antistatische koolstof verwerkt. Zeer slijt- en scheurvast.

Multi Simply No Sweat

    Antistatisch, vlamvertragend polyester met een ademende coating en een carbonfiber om de elektrische lading af te voeren. De rug is van een zeer ademende coating gemaakt, waardoor de hoogste klasse bereikt wordt in EN 343, namelijk EN 343 klasse 3-3.

Multi CVC Waterproof

    Antistatische, vlamvertragende, waterdichte beschermkleding in 80% katoen, 19% polyester en 1% antistatisch 290 grams.

Multi Inherent Waterproof

    Antistatische, vlamvertragende modacryl/ katoen gelamineerd met een carbonfiber om de elektrische lading af te voeren. Met een zeer ademende laminaat, waardoor de hoogste klasse bereikt wordt in EN 343, namelijk klasse 3-3.

Multi Inherent Induwash Waterproof

    Gelamineerde stofsamenstelling. Wind- en waterdicht volgens EN 343 3-3 zeer ademend. De stof is Inherent vlamvertragend, welke zeer geschikt is voor de industriële wasserij.

Multi Isolation

    Elektrisch isolerende beschermende kleding voor het gebruik bij laagspanningsinstallaties met spanningen tussen >500 en 750 volt. De beschermende kleding is onder zwaar belastende omstandigheden getest en het textiel moet de vlamboogsterkte kunnen doorstaan.

Feiten Vlamvertragend
Waarom vlamvertragende kleding? Natuurlijk om te voorkomen dat uw kledingstuk vlamvat en om vlammenverspreiding te beperken. Wat de meeste mensen niet realiseren is dat verkeerde kleding meer fout dan goed kan doen op het moment dat men komt bloot te staan aan warmte en vuur. Vezels kunnen in de huid smelten en ernstige en moeilijk te herstellen brandwonden veroorzaken. Metalen details op het kledingstuk verhogen de warmte geleiding bij een vlamboog en verergeren de verwonding. Het is daarom van groot belang om vlamvertragende kleding aan de buitenkant te dragen en altijd kleding die de huid bedekt.

Inherent vlamvertragende bescherming
Er zijn twee methodes om vlamvertragende stoffen te produceren:
Inherente stof – Gemaakt van vlamvertragende vezels, de vlamwerendheid zit in de vezel/stof zelf.
Met chemicaliën behandelde stof – De stof ondergaat een chemische vlamvertragende behandeling zoals Proban of Pyrovatex.

Tranemo Workwear heeft ervoor gekozen uitsluitend te werken met inherent vlamvertragende stoffen voor haar vlamvertragende kleding. Dan bent u er zeker van dat u zowel de eerste als de laatste dag van gebruik goed beschermd bent. Voor ons is veiligheid altijd eerste prioriteit. En hoe is dat op uw werkplek?

Vlamvertragend en Goed Zichtbaar
Een hoog percentage van alle arbeidsongelukken ontstaat uit verkeersgerelateerde situaties. Vanuit dat oogpunt heeft Tranemo  vlamvertragende collecties ontwikkeld met een brede variatie hoge zichtbaarheidkleur, voorzien van reflectie striping. De gebruiker is hiermee zowel overdag als ’s nachts beter zichtbaar, zowel vanuit het gezichtsveld van de kraanmachinist als vanuit het gezichtspunt van de chauffeur. U kunt nu kiezen uit inherent vlamvertragende kleding gecombineerd met al de drie goedgekeurde High Visibility kleuren.

Werken in een ATEX omgeving
Medewerkers die werken in een geclassificeerde ATEX omgeving, dragen vaak vlamvertragende kleding. Het is van groot belang dat de kleding geen statische elektriciteit teweeg brengt die een vonk kan veroorzaken. Daarom voorziet Tranemo nagenoeg al haar vlamvertragende kleding van een antistatische vezel. (Sommige ATEX geclassificeerde omgevingen vereisen specifieke beschermende kleding).

Risico van blootstelling aan een vlamboog
Veel industriële elektriciens worden blootgesteld aan een elektrische vlamboog. Gelukkig wordt het aantal ongelukken steeds minder, als gevolg van het gebruik van preventief werkende installaties. Maar op het moment dat zich ongelukken voordoen, zijn deze normaal gesproken heel ernstig en komt extreme hitte vrij. Als u in een dergelijke werkomgeving uw werk verricht, zorg er dan voor dat uw kleding is gecertificeerd om u te beschermen tegen dit risico. Onze aanbeveling is dat de stof en het kledingstuk dat wordt gebruikt een aangegeven APTV waarde van minimaal 8 cal/cm² of EN 61482-1-2 CL.1 heeft. Daarnaast is het van belang dat u uw hele lichaam beschermt, dus de juiste veiligheidskleding/uitrusting voor uw gezicht, nek, handen en voeten.